Zo ziet een dag eruit

Dagritme

We beginnen de dag altijd met vrij spelen, tot we de papa’s en mama’s hebben uitgezwaaid. Om 9.15 uur gaan we aan tafel. Het is dan tijd voor wat drinken en een bakje fruit. We werken met VVE Kiki de Beer, zingen liedjes en oefenen met de woordkaartjes.

We zijn altijd heel graag buiten. We hebben een heerlijke grote tuin waar de kinderen kunnen spelen. Hier is voldoende speelgoed aanwezig. Auto’s, tractoren en loopfietsjes staan klaar om gebruikt te worden. Iedere dag gaan we naar buiten. We wandelen en fietsen ook graag. De kinderen gaan mee op de loopfiets en zo gaan we de hele buurt door. We komen overal en nergens. Ook maken we regelmatig uitstapjes met de bakfiets, we gaan dan naar het bos, naar een park of we fietsen heerlijk door het buitengebied van Beekbergen en Klarenbeek. Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor kinderen:

Het is:
- Gezond
- Goed voor de motoriek
- Het stimuleert de creativiteit en de fantasie
- Is goed voor de sociale vaardigheden
- Ze kunnen heerlijk hun energie kwijt
- Worden weerbaarder en zelfverzekerder
- Het is avontuurlijk en bovenal LEUK!!

Boekjes voorlezen, knutselen, muziek maken en dansen komen ook altijd aan bod. We dekken de tafel voor de lunch. Als iedereen aan tafel zit, zingen we een liedje. Alle kindjes krijgen een eigen bord met plastic bestek om zo zelf de boter op de boterham te smeren. Nog even spelen, samen opruimen en dan brengen we de kindjes naar bed toe.

Middag

Slapen, lezen en spelen

’s Middags slapen de kleintjes. Met de kindjes die niet meer slapen, gaan we een spelletje spelen, boekje lezen, luisteren naar een luisterverhaal of rustig spelen.

Rond 15.15 uur gaan we gezellig aan tafel met z’n allen om wat te drinken met een koekje erbij.

We wandelen nog een rondje in de buurt, spelen in de tuin, of blijven binnen om te spelen of te knutselen. En dan is de dag alweer bijna voorbij en wordt iedereen opgehaald door mama of papa.

Lijkt u dit leuk voor uw kind ? Neem dan gerust contact met ons op !